Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu

Uutiset

Yksinyrittäjän tuen haku on auki


17.04.

 

Yksinyrittäjän tuki on nyt haettavissa. Voit hakea tukea 30.9. asti. Hakulomake on Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelun osakaskuntien, Alajärvi, Lappajärvi, Soini, Vimpeli, yksinyrittäjille. Tuen määrä on 2000 euroa.

 

AVAA HAKULOMAKE TÄSTÄ 

 

Ota valmiiksi tarvittavat liitteet ja tiedot: 

- viimeisin tilinpäätöksesi tai veroilmoitus

- verovelkatodistus tai jos yritykselläsi on verovelkaa, verottajan hyväksymä maksusuunnitelma

- jäljennös kirjanpidosta ja/tai tiliotteesta, josta käyvät ilmi myynnin ja kustannusten kehittyminen vuonna 2020

- YEL-vakuutusnumero, yrityksen tilinumero, y-tunnus (jos on)

- yritysmuoto ja yritystoiminnan aloitusajankohta 

- tiedot mahdollisista myönnetyistä de minimis -tuista viimeisen kahden verovuoden aikana.

 

Mikäli hakemuksen täyttämisessä on haasteita tai et ole varma, oletko oikeutettu tukeen, JPYP:n yritysneuvojat auttavat mielellään. Vastuualueet on jaettu alueittain: ALAJÄRVI: Jouko Etula, p. 044 2970 247, SOINI ja LEHTIMÄKI: Pirkko Ylätalo, p. 044 2970 496, LAPPAJÄRVI ja VIMPELI: Vesa Alanko-Luopa, p. 044 4659 380. Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@jpyp.fi.

 

 

Muistutuksena tuen edellytykset: 

  • yksinyrittäjän yritystoiminta on oltava päätoimista, yrittäjällä on YEL-vakuutus tai hän voi esittää vähintään vuosittaisen 20 000 euron yrittäjätulon tai laskutuksen.
  • jos yritys on aloittanut alle 6 kk sitten, tulee osoittaa, että jo syntynyt tulovirta olisi jatkuessaan johtanut 20 000 euron laskutukseen 12 kuukauden aikana.
  • yksinyrittäjän taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronaepidemian takia 16.3.2020 jälkeen ja hän voi osoittaa tämän (esim. tiliotteilla tai tuloslaskelmalla). Taloudellisen tilanteen tulkitaan heikentyneen, mikäli yrityksen myyntituotot ovat laskeneet yli 30 % pysyttyään lähes samalla tasolla edellisen 12 kuukauden ajanjaksolla.
  • yksinyrittäjällä on oltava edellytykset kannattavaan liiketoimintaan ja liiketoiminnan on oltava muuten terveellä pohjalla. Mikäli yksinyrittäjällä on verovelkaa, hänellä tulee olla Verohallinnon hyväksymä suunnitelma verovelan maksamiseksi. Lisäksi hakijaa pyydetään liittämään hakemukseen tilinpäätös 2019/viimeisin tilinpäätös tai veroilmoitus 2019/viimeisin veroilmoitus. Tällä arvioidaan kannattavuutta. Liitteeksi tulee laittaa myös verovelkatodistus.
  • hakijan on vakuutettava, että aikoo jatkaa yritystoimintaa koronaepidemian jälkeen.
  • yritysmuodolla ei ole merkitystä tuen saannin kannalta. Myös kevytyrittäjä ja freelance-toimija voi saada tuen, mikäli tuen saannin edellytykset täyttyvät.

Takaisin uutisiin

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito