Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu

Uutiset

Tuki 6-250 henkilöä työllistäville yrityksille


06.04.

Business Finland tarjoaa 6–250 henkeä työllistäville yrityksille esiselvitys- tai kehitysrahoitusta. Tukea voivat hakea yritykset, joiden yhtiömuoto on Oy, Oyj, Ky, Ay ja Osk.

Esiselvitysrahoitus liiketoiminnan häiriötilanteisiin on enintään 10 000 euroa. Tällä rahoituksella yritys voi selvittää ja suunnitella itselleen uusia liiketoimintoja, korvaavia alihankintaketjuja ja tuotannon organisoimista. Kehittämisrahoitus liiketoiminnan häiriötilanteisiin voi olla enintään 100 000 euroa. Rahoituksella yritys voi tehdä kehittämistoimia, jotka parantavat yrityksen mahdollisuuksia koronan aiheuttamassa häiriötilanteessa ja sen jälkeen.

 

Tukimuoto on avustusta, eli sitä ei tarvitse maksaa takaisin. Avustuksen määrä on 80 % hyväksytyistä kokonaiskustannuksista.

 

Business Finlandin omilta verkkosivuilta löytyy tarkempi kuvaus tuesta. Tukea haetaan Business Finlandin asiointipalvelussa. Katso-tunnisteita ei tarvita.

 

Veroihin, YEL- ja TYEL-vakuutuksiin on mahdollista saada eräpäivän siirtoa. Muutokset ennakkoveroihin tulee tehdä tai erääntyvien verojen lykkäystä voi hakea OmaVerossa. Muutokset eläkemaksuihin voi hakea omasta eläkevakuutusyhtiöstä.

 

Yrittäjät ovat nyt poikkeustilanteessa myös oikeutettuja työttömyyskorvaukseen, mikäli omasta yrityksestä saatava tulo jää alle 1 089,67 euron. Yritystoimintaa ei tarvitse kokonaan lakkauttaa. Työttömyyskorvaus on yrittäjälle itselleen. Kaikki yrityksen yrittäjät ovat oikeutettuja työttömyyskorvaukseen. Työttömyyskorvausta voi saada takautuvasti jo 16.3. lähtien, mutta

työttömäksi työnhakijaksi on ilmoittauduttava heti tai viimeistään 15.4. Ilmoitus tehdään TE-toimistolle, jolle yrittäjä tekee myös selvityksen omasta tilanteestaan. Ilmoituksen voi tehdä Oma asiointi -palvelussa asioimalla henkilöasiakkaana. Palveluun kirjaudutaan ja ilmoittaudutaan työttömäksi työnhakijaksi. TE-toimisto antaa lausunnon oikeudesta työttömyyskorvaukseen ja korvausta haetaan Kelasta.

 

Omasta pankista voi nyt saada myös Finnveran takaamaan lainaa. Lainasta tarkemmin tällä sivulla.

 

Lisäksi Valtion pääomasijoitusyhtiö Tesi käynnistää rahoitusohjelman koronaviruksen vaikutuksista tilapäisiin vaikeuksiin joutuneiden keskisuurten, yli 50 henkilöä työllistävien yritysten toiminnan jatkumisen turvaamiseksi. Tavoitteena on, että terveitä yrityksiä ei päästetä konkurssiin poikkeuksellisen ja niiden liiketoiminnasta riippumattoman kriisin seurauksena. Tesi rahoittaa ohjelmasta keskisuuria yrityksiä, joilla on merkittävää työllisyysvaikutusta ja liikevaihtoa Suomessa (liikevaihto vähintään 10 miljoonaa euroa, henkilöstömäärä yli 50, liiketoiminta on ollut kannattavaa ennen kriisiä ja edellytykset siihen ovat olemassa myös jatkossa). Sijoitukset ovat kooltaan 1–10 miljoonaa euroa. Vakautusrahoitusta voi hakea Tesin verkkosivujen kautta tiistaista 14.4.2020 alkaen. Tesi julkaisee silloin tarkemmat tiedot ohjelmasta ja rahoituksen hakemisesta.


Takaisin uutisiin

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito