Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu

Uutiset

Saammeko esitellä: Järviseudun Pelletti Oy


10.01.

Järviseudun Pelletti avasi uudet toimitilat Alajärven teollisuusalueella vuodenvaihteessa. Pelletin kysyntä kasvaa jatkuvasti. Järviseudun Pelletillä tuotetaan puhdasta, kotimaista puupellettiä irtotavarana ja 500 kg suursäkeissä. Pääosin pellettiä myydään teollisuudelle, mutta myös yksityisille maatalouteen ja omakotitalojen lämmittämiseen. Yrityksen perustajia ovat Kai Ahola-Olli ja Juha Yli-Sissala.

Puupelletti lämmitysmuotona vastaa nykyajan tarpeita ja se on huomattavasti ekologisempi ja edullisempi vaihtoehto kuin öljylämmitys. Se sopii hyvin 2020-luvun tarpeisiin, kun pyritään kohti hiilineutraalimpaa ja kestävämpää teollisuutta.

– JPYP on auttanut meitä hakemaan rahoitusta ja antanut hyviä vinkkejä. Yrityspalvelupäällikkö Jouko Etula on tehnyt yhdessä meidän kanssamme rahoitushakemukset ja antanut yrityssparrausta käynnistämiseen liittyen, Kai Ahola-Olli kertoo.

 

Järviseudun Pelletti Oy on palvellut asiakkaitaan Alajärvellä jo vuodesta 2006.

– Uudet toimitilamme Alajärven teollisuusalueella valmistuivat vuoden vaihteessa. Kävimme keskusteluita JPYP:n kanssa rahoitusmalleista sekä hakemuksista. Sieltä saimme Jouko Etulalta hyviä apuja rahoituksen hakemiseen ja byrokratiaan, kertoo Ahola-Olli.

 

Tulevaisuudennäkymiä

Järviseudun Pelletti haluaa tietysti kehittyä, ja tuoda alueelle myös lisää työpaikkoja. Etelä-Pohjanmaalla on paljon teollisuuden työpaikkoja, ja jotta pysymme elinvoimaisena alueena, tänne tarvitaan lisää osaavaa henkilöstöä ja investointeja.

– Ajatuksissa on tehdä yhteistyötä yliopistojen ja korkeakoulujen kanssa, ja rohkeasti kokeilla tuottaa eri prototyyppejä pelleteistä ja erilaisista tuotantoketjuista, kunhan fasiliteetit ja tekniikka ovat kunnossa, Ahola-Olli sanoo.

 

Uudet tuotantotilat Alajärvellä

Tuotanto alkoi loppuvuonna 2019, ja alkuvuodesta 2020 toimintatavat, tekniikka ja linjasto hiotaan kuntoon.

– Talvikaudella materiaalin saanti on hitaampaa kuin kesällä, joten talvi on hyvä aika laittaa hommat kuntoon. Kesällä töitä paiskitaan kahdessakin vuorossa, sanoo Juha Yli-Sissala.


Takaisin uutisiin

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito