Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu

Uutiset

Lainat yrityksille


06.04.

Suorien yritystukien lisäksi valtio takaa pankkien yrityksille myöntämiä lainoja. Takaus tulee Finnveralta. Rahoitusmuoto sopii yritykselle, jolla on mahdollisuus ottaa lainaa. Yrityksen ja sen liiketoiminnan täytyy olla terveellä pohjalla, jotta laina on mahdollinen. Äkillisen rahoitustarpeen tulee johtua kriisistä ja sen suorasta vaikutuksesta liiketoiminnalle.  

 

Yritys on ensin yhteydessä omaan pankkiin, joka myöntää rahoituksen, jonka Finnvera takaa maksimissaan 80 prosenttiin pankin myöntämän luoton määrästä. Omaan pankkiin kannattaa olla yhteydessä mahdollisimman pian rahoitustarpeen ilmettyä. Palveluissa saattaa olla nyt jonoa.  

 

Takausmuotoja ovat alle kolme vuotta toimineille yrityksille soveltuva alkutakaus ja yli kolme vuotta toimineille pk-takaus. Mikäli näistä kumpikaan eivät sovellu yrityksen tarpeisiin, voidaan myöntää Finnvera-takausta, joka sopii yli 150 000 euron tarpeisiin. Takauksia myönnetään myös käyttöpääomatarpeisiin. 

 

Kaikki Finnveran takaukset ovat normaalia vastikkeellista rahoitustoimintaa, niistä peritään maksu, eivätkä ne ole suoraa tukea. Takaukset miljoonaan euroon asti myönnetään pääosin ilman vakuuksia. Hintaan vaikuttavat esimerkiksi asiakasyrityksen tilinpäätöstietoihin perustuva riskiluokka ja luottoaika. 

 

Finnvera on alentanut ja yksinkertaistanut koronatilanteen käyttöpääomarahoituksessa käytettävien takaustensa hinnoittelua takautuvasti maaliskuun alusta lähtien. Aloittaville yrityksille suunnatun alkutakauksen, yli 3 vuotta toimineiden yritysten pk-takauksen ja Finnvera-takauksen fast trackin vuosittainen takausprovisio alenee ja on enintään 1,75 %. Alkutakauksen ja pk-takauksen toimitusmaksu alenee ja on jatkossa 0,1 % takauksen määrästä. Muutos koskee 1.3.2020 lähtien myönnettyjä edellä mainittuja takauksia, ja se tullaan huomioimaan yrityksen laskutuksessa ilman asiakkaan erillistä yhteydenottoa. Lisäksi Finnvera tulee hyvittämään takautuvasti maksujen erotuksen niille asiakkaille, jotka ovat jo maksaneet korkeampaa takausprovisiota tai toimitusmaksua. 

 

 

Finnveran takaus sopii kaikille yritysmuodoille, kunhan rahoituksen saamisen ehdot muuten täyttyvät. 

 

Lue lisää Finnveran sivuilta.

 


Takaisin uutisiin

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito