Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu

Uutiset

Kehittyvä yritys pärjää maaseudullakin


04.09.

Pitkään betonialalla toiminut, soinilainen Leppäsen Sementtivalimo Oy katsoo luottavaisin mielin tulevaan. Vaikka alalla on kova kilpailu ja muutamat isot toimijat ovat ostaneet pienempiä kilpailijoita, löytyy Soinista ympäryskuntineen hyvin töitä yhtiöön. Maaseudulla toimimiselle on kuitenkin yksi tärkeä edellytys.

– Omaa yritystä pitää kehittää pitkäjänteisesti. Meillä toimintaa on kehitetty muun muassa kone- ja kalustohankinnoilla, toteaa yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Hannes Leppänen.

Yritys valmistaa valmisbetonia ja pumppaa sitä rakennustyömaille. Yhtiö työllistää viidestä kahdeksaan henkilöä sesongin mukaan, ja sen perusti 45 vuotta sitten Leppäsen setä. Omistajanvaihdos tehtiin vuonna 2017.

– Käytännössä olin jo vuodesta 2004 pyörittänyt yrityksen operatiivista toimintaa. Olen ollut yrityksessä töissä 15-vuotiaasta lähtien ja tehnyt kaikkia työtehtäviä täällä, hän jatkaa.

Leppänen on koulutukseltaan liikkeenjohdon tradenomi. Tradenomin tutkinnosta on hyötyä yrityksen pyörittämisessä ja eteenpäin viemisessä. Opintojen parista on saanut myös hyviä verkostoja, jotka ovat yrittäjälle tärkeitä.

 
Neuvoja monenlaiseen vaiheeseen

Yrityksen kehittämiseen löytyy asiantuntija-apua Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelun yritysneuvojilta. Leppäsen Sementtivalimo on hyödyntänyt neuvontaa muun muassa investointitukia hakiessa.

– Olen käynyt Ylätalon Pirkon juttusilla kysymässä muun muassa, että mitä erilaisia tukia investointeihin on haettavana ja minkä verran voi hakea. Olemme hakeneet ja saaneet tukia kone- ja laitehankintoihin. Tukimuotoja kannattaa yrityksen kehittämiseen ilman muuta hyödyntää, kun niitä kerran on haettavana, hän kommentoi.

Yhtiössä on tehty isoja investointeja myös kalustoon.

– Meillä on kuusi sekoitussäiliöautoa ja muutama pumppuauto. Kuljetuskalustohankintoihin tukia ei kuitenkaan ole saatavilla.

Omistajanvaihdokseen yrityksestä löytyi asiantuntemusta omastakin takaa.

– Vaihdostilanteissa ehdottomasti pitää tietää mitä tekee, joten mikäli osaamista ei omasta takaa löydy, kannattaa kysäistä neuvoa esimerkiksi JPYP:stä.

 

Hyvät mahdollisuudet nyt ja tulevaisuudessa

Leppäsen Sementtivalimon isoimmat asiakkaat ovat maataloudessa ja teollisuudessa. Koronapandemia ei ole toistaiseksi juurikaan vaikuttanut yrityksen toimintaan. Toki rakennusalalle ennustetaan suhdanteiden laskuja, mikä saattaa näkyä keväällä. Huolissaan Leppänen ei kuitenkaan ole: Soinista käsin on hyvä pyörittää yritystoimintaa.

– Toisaalta koronakriisi on mielestäni myös elävöittänyt tietyllä tavalla maaseutua ja kasvattanut sen arvostusta, hän arvioi.

Rento ja laadukas vapaa-aika maaseudun rauhassa tasapainottaa kiireistä yrittäjän arkea.

– Meillä on täällä väljyyttä ja tilaa. Lapsille löytyy tosi hyvin harrastuksia, joiden hinnat ovat suhteessa edullisia, hän lisää.

Leppäsellä on kolme lasta, joten jälkipolvea on jo kasvamassa seuraavaa omistajanvaihdosta silmällä pitäen.

– Jos vaan työintoa riittää, niin kaikki on mahdollista.


Takaisin uutisiin

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito