Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu

Uutiset

JPYP tarjoaa täsmäneuvontaa digitalisaation haasteisiin


12.10.

Muuttuva toimintaympäristö luo monia haasteita yrittäjille. Samalla digitalisaatio tuo mukanaan kustannustehokkaita ratkaisuja, joilla yrittäjät voivat sekä helpottaa manuaalisia työtehtäviä, että tavoittaa uusia asiakkaita.  

 

Etelä-Pohjanmaan Liiton rahoittaman AKKE- hankkeen puitteissa yrittäjille tarjotaan lokakuun 2020 ja huhtikuun 2021 välisenä aikana mahdollisuutta maksuttomaan yrittäjäkohtaiseen sparraukseen, jossa alkukartoituksen kautta yritystä ohjataan kokeilemaan erilaisia yhdessä sopivaksi havaittuja toimenpiteitä. Kokeilujakson aikana yritykselle annetaan tukea, ja ratkaisua sovelletaan ja muokataan tarpeen mukaan. Sparrausta tarjotaan maksuttomasti JPYP:n alueen (Alajärvi, Lappajärvi, Lapua, Soini) lisäksi Evijärven yrityksille

 

Yritys voi valita kahden kehityspolun väliltä tarpeidensa mukaan: toiminnan tehostaminen digitaalisin apuvälinein, tai näkyvyyden ja asiakaspalvelun kehittäminen verkossa ja sosiaalisessa mediassa

 

Täsmäneuvontaa ja tukea antaa projektipäällikkö Anniina Heikkilä. Anniina on työhistoriansa aikana käyttänyt menestyneesti sekä tuotantotalouden että yrittäjyyden korkeakouluopintojaan hyödyksi, ja parantanut prosesseja erityisesti tuotannon toimitusketjun, varastonhallinnan ja sujuvan asiakaspalvelun parissa. Muita Anniinan aikaisempia työtehtäviä ovat olleet julkisen sektorin verkkosivujen käyttökokemuksen kehittäminen, B2B- myynti sekä markkinointi sosiaalisessa mediassa . Ongelmien ymmärtäminen yhdessä yrittäjän kanssa ja niiden ratkaiseminen onkin Anniinalle erityisen mieleistä työtä. 

 

Neuvonta suoritetaan joko yrityksen tai JPYP:n tiloissa Alajärven Hoiskontie 25:ssä, tai verkossa Teamsin välityksellä. 

 

 

Lue alta lisää eri kehityspoluista: 

 

1. Toiminnan tehostaminen digitaalisin apuvälinein

 

Yrityksen toimitusketjussa on useita vaiheita, joissa huomaamattamme tai osaamisen puutteen vuoksi toistamme tiettyjä manuaalisia toimintoja, jotka voisi suorittaa helpommin digitaalisesti. Digitalisoimalla työvaiheita aikaa säästyy, virheitä syntyy vähemmän, ja asiakastyytyväisyys on korkeampi. Ensimmäisessä palaverissa hahmotamme heti konkreettisesti saavutettavat hyödyt. Sparraus sopii sekä mikro- että pk- yrityksille!

 

1. ) Alkutilanteen hahmottaminen

 

Ensimmäisessä tapaamisessa luodaan tarkka visuaalinen kuvaus sitä, miten yrityksen toimitusketju toimii tällä hetkellä, ja miten tieto liikkuu sen sisällä. Samalla hahmotellaan haasteita ja "pullonkauloja". Tämän jälkeen käydään läpi mahdollisia konkreettisia ratkaisuehdotuksia, ja miten ne sopisivat yrityksen toimintaan. Yritys lähtee pilotoimaan valittua ratkaisua. Kokeilujakson aikana yrittäjä saa tarvittaessa tukea.  

 

Kesto: Noin 2 tuntia. 

 

 

2.) Seuranta ja tulosten raportointi

 

Tapaamisessa käydään läpi toteutuksen onnistuneisuutta ja hyötyjä. Mahdollisesti ratkaisua muokataan, tai kokeillaan toista vaihtoehtoa.

 

Voit varata ajan painamalla alla olevaa painiketta, tai ottamalla suoraan yhteyttä: 

anniina.heikkila@jpyp.fi tai puh. 040 670 4619.

 

 

Valitse haluamasi palvelu, sopiva päivämäärä ja aika, ja tee varaus. Sinun ei tarvitse luoda profiilia sitä varten! Sinuun ollaan yhteydessä mahdollisimman nopeasti varauksen vahvistamiseksi. Huomaathan, että kalenteri ei ole synkronoitu oman kalenterini kanssa, jolloin ei ole varmuutta, että pyydetty aika olisi käytettävissä. 

 

2.) Näkyvyyden ja asiakaspalvelun kehittäminen verkossa ja sosiaalisessa mediassa

 

Asiakkaat ovat siirtyneet pysyvästi verkkoon, joka asettaa myös yrityksille tietynlaisia vaatimuksia - yritys tulisi olla helposti löydettävissä verkosta, ja asiakaspalvelun tulisi olla sujuvaa ja helppoa.

 

Löytyykö yrityksesi Googlesta, jos etsit alan hakusanoilla omalta alueeltasi? Minkälaisen kuvan annat yrityksestäsi verkossa? Onko markkinointisi sosiaalisessa mediassa tuloksellista? Onko asiakkailla helppoa olla sinuun yhteydessä, ja ostaa sinulta tuotteita tai palveluita? Tässä sparrauksessa pyrimme löytämään yritykselle sopivia väyliä parantaa näkyvyyttä verkossa, sekä kehittämään asiakaspalvelun ja markkinoinnin kanavia. Ratkaisuina voivat olla esimerkiksi Google My Business- sivun luominen, yksinkertaisen staattisen verkkosivun luominen, olemassaolevien verkkosivujen kehittäminen, sosiaalisen median sisällön luominen ja kehittäminen, tai varausjärjestelmän luominen.

 

Huom! Digillä Huipulle- valmennussarjan videotallenteet markkinoinnista on mahdollista saada lisätueksi. Lue lisää valmennussarjasta ja pyydä tallenteet Anniinalta sähköpostitse. 

 

Sparraus sopii kaikille mikro- ja pk- yrityksille, joiden kanavat ja näkyvyys verkossa vaatii vielä hiomista, eikä varmuutta tai osaamista kehittämiseen ole omasta takaa. 

 

1.) Lähtötilanne ja osaamisen taso

 

Ensimmäisessä tapaamisessa kartoitetaan yrityksen lähtötilanne, osaamisen taso, käytettävissä olevat resurssit sekä tavoitteet. Samalla hahmotellaan tavoiteltavia asiakasryhmiä. Mahdollisia ratkaisuja käydään läpi yhdessä yrittäjän kanssa. Tämän jälkeen käydään yhdessä läpi toimintasuunnitelmaa  verkkonäkyvyyden lisäämiseen ja asiakaspalvelun kehittämiseen verkossa. Yrittäjä saa tarvittaessa tukea toteuttamisen aikana. 

 

Kesto: Noin 2 tuntia. 

 

 

2.) Seuranta ja tulosten raportointi

 

Noin kuukauden kuluttua katsotaan yhdessä toimenpiteiden toimivuutta ja jatkosuunnitelmia. Mahdollisesti toimintasuunnitelmaan tehdään muutoksia. 

 

Kesto: Noin 1 tunti. 

 

Voit varata ajan painamalla alla olevaa painiketta, tai ottamalla suoraan yhteyttä: 

anniina.heikkila@jpyp.fi tai puh. 040 670 4619.

 

 

Valitse haluamasi palvelu, sopiva päivämäärä ja aika, ja tee varaus. Sinun ei tarvitse luoda profiilia sitä varten! Sinuun ollaan yhteydessä mahdollisimman nopeasti varauksen vahvistamiseksi. 

 


Takaisin uutisiin

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito